Anna Bridgewater

Anna Bridgewater

"Søster til låns"
Foredraget handler om at være pårørende til en døende og bygger dels på bogen, Søster til låns, og dels på personlige oplevelser med at stå tæt på en døende – oplevelser som mange, der står i en lignende situation, kan nikke genkendende til.
De fleste mennesker, som har oplevet store kriser, har også oplevet, at både de selv og omverdenen mangler ord, der kan bruges i situationen. Den person, der er i krise, mangler ofte overskuddet til at være udadvendt, mens mange i omgangskredsen bliver forlegne eller berøringsangste – resultatet er ensomhed og isolation – og en følelse af utilstrækkelighed, fordi det er så svært at tale med den syge.


Foredraget om at være pårørende handler om, hvordan man håndterer den rolle, man træder ind i, når man bliver pårørende til en alvorligt syg: Hvordan møder man den syge? Hvordan takler man sin egen angst? Hvordan taler med den syge om sin angst? Hvordan taler man med omverdenen om sygdommen?
Foredraget er også en opfordring til at tale mere, dele mere, lytte mere og tilbyde mere af os selv.
Om bogen "Søster til Låns"
En kold tirsdag i november døde en ung kvinde, Margaret, af leukæmi. I denne meget bevægende og personlige bog fortæller Margarets søster, journalisten Anna Bridgwater, om de år, der går forud for hendes død – om et ganske almindeligt ungdomsliv i København, om familie, kærlighed, kærestesorg og kriser, og om diagnosen, der ændrede alt.

Anna Bridgwater fortæller i denne bog en historie om håb og en historie om at være pårørende til en kræftsyg. Det er også historien om jagten på en knoglemarvsdonor i forsøget på at helbrede leukæmien og om at konfrontere fortidens spøgelser, der trænger sig på, når døden truer. Endelig fortæller hun om viljen til at få det bedste af den tid, der er tilbage, og om det tomrum, der opstår, når et menneske, vi elsker, dør.

Sagt om foredraget Søster til låns

”Jeg har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger. Du formåede at balancere utrolig fint mellem at fortælle om dit liv med din søster med alle de følelser, der var forbundet med det, og kommunikere det videre til tilhørerne på en troværdig måde. Der er ingen tvivl om at du gjorde stort indtryk på mit personale, og de syntes, de fik meget med hjem.

Kirsten Ravn, oversygeplejerske på Herlev Hospitals Gastroenhed om foredraget ”En pårørendes oplevelse”

Kontakt os HER